Mrt

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tanıtım gezisi düzenlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen üniversite tanıtım sunumunun ardından öğrencilerimiz kampüs içerisini gezme fırsatı buldular.  Oldukça verimli geçen bu gezimiz için emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Mübarek Ramazan ayının başlaması münasebetiyle hazırlanmış olan görseller okulumuzda sergilenmeye başlandı. Görsellerin hazırlanmasında emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Hüsna ÜSTÜNER ve Ayşe Aslı BALCI'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Dr Öğrt Üyesi Zehra Hamarat Yardımcı 'nın konuşmacı olarak katıldığı program çercevesinde Beyoğlu okullarından Edebiyat Türkçe ve tarih öğretmnlerine sunum yapıldı.

Mrt

Okulumuz matematik öğretmenleri İrem ÇAVDAR ve Burcu Arman AKTAY danışmanlığında hazırlanan matematik projeleri 14 Mart Pi Günü'nde matematik koridoruna çevirdiğimiz okulumuz 3. kat koridorunda sergilenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

11ve 12 Mart 2024 tarihinde Burhan Felek Atletizim pistine yapılan okul sporları puanlı Atletizim 100 ve 200 metre yarışmalarında her iki branştada   İstanbul  il birincisi olan ILGIN YILMAZ  'ı başarısından dolayı kutlar Mayıs Ayında Kocaelinde yapılacak olan Marmara Bölgesi yarışmalarında da aynı başarıyı göstermesi dileriz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle yaptığımız Deprem ve Tahliye Tatbikatımızdan görüntüler.

2023-2024 ara tatiline karnelerimizi dağıtımı ile başladık.

Okul 1. 2. 3. lerini ödüllendirdik.

İyi Tatiller Gençler.

Ara

Boğaziçi Üniversitesi ve Biruni Üniversitesi gezilerimiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile Makedonya gezisine katılarak tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ettik.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet; olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun "Devrimcilik ilkesi" gereği: sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektedir.

Türk genci yaşamıyla ve sözleriyle bir rehber niteliğindeki Ata'sından faydalanmalıdır. Ancak o zaman gerçekleri fark eder, yerinde saymanın ,geri gitmekten başka bir şey olmadığını anlar. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. Devrimlerdir Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyen. Cumhuriyet ilimdir, fendir. Bu yüzden Atatürk bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin der.

Bu güzel devleti bizlere armağan eden Atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti'nin adını başarılarla yad ettirmek olacaktır.

Türk ulusuna seslenen büyük önder, şu tümcelerle cumhuriyetin, bağımsızlığın ayrılmaz parçası olduğunu vurgulamıştır:

Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu sevgili vatanin her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk gençliğinin korumasına bırakıyorum." Sevgili öğrenciler! Sizler Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını anlamalı cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu görmelisiniz. Ne uğurda olursa olsun onu korumaları daima ileri seviyeye taşımalısınız.  Bu ülkenin geleceği sizi ellerinizde olacaktır.

Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızın başlangıcından bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle andık.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz