May

Okulumuz matematik öğretmenlerinden Müge DEĞER rehberliğinde 9. Sınıf öğrencilerimizden oluşan bir ekiple İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kulübünün düzenlediği 100. Yıl Öğrenci Matematik Çalıştayına katıldık. Fen Fakültesi Ord. Pr. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştayda Boğaziçi  Üniversitesi’nden Prof. Dr.  Tınaz Ekim "Oyunlarla Çizge Kuramı" nı, Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Ezgi Kantarcı Oğuz " Öklid Dışı Geometriler ve Cthulhu" yu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Korkmaz “e ve  Sayılarının İrrasyonelliği”ni anlattı.

Çalıştay kapsamındaki İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki ana kampüsünde bulunan Gözlemevi gezimizde ise tarihi teleskobu (Astograf) yakından gördük ve işleyişi hakkında bilgiler aldık.

May

TÜBİTAK IN  KOORDİNESİNDE  BİLİM SÖYLEŞİLERİ KAPSAMİNDA UZAY VE UZAK HAKKİNDA BİLİNEN VE BİLİNMEYENLER NELERDİR UZAY MÜHENDİSLİĞİ TÜRKANOTLUK HAKKINDA BİZLERE  AHMET TALAT SAYGAÇ BİLGİ VERDİ.

Nis

2024 Kariyer günleri kapsamında 3 Mayıs Cuma günü 11:00- 13:00 saatleri arasında akademisyenlerle öğrencilerimiz arasında söyleşi gerçekleşecektir.

Mrt

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tanıtım gezisi düzenlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen üniversite tanıtım sunumunun ardından öğrencilerimiz kampüs içerisini gezme fırsatı buldular.  Oldukça verimli geçen bu gezimiz için emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Mübarek Ramazan ayının başlaması münasebetiyle hazırlanmış olan görseller okulumuzda sergilenmeye başlandı. Görsellerin hazırlanmasında emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Hüsna ÜSTÜNER ve Ayşe Aslı BALCI'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Dr Öğrt Üyesi Zehra Hamarat Yardımcı 'nın konuşmacı olarak katıldığı program çercevesinde Beyoğlu okullarından Edebiyat Türkçe ve tarih öğretmnlerine sunum yapıldı.

Mrt

Okulumuz matematik öğretmenleri İrem ÇAVDAR ve Burcu Arman AKTAY danışmanlığında hazırlanan matematik projeleri 14 Mart Pi Günü'nde matematik koridoruna çevirdiğimiz okulumuz 3. kat koridorunda sergilenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

11ve 12 Mart 2024 tarihinde Burhan Felek Atletizim pistine yapılan okul sporları puanlı Atletizim 100 ve 200 metre yarışmalarında her iki branştada   İstanbul  il birincisi olan ILGIN YILMAZ  'ı başarısından dolayı kutlar Mayıs Ayında Kocaelinde yapılacak olan Marmara Bölgesi yarışmalarında da aynı başarıyı göstermesi dileriz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle yaptığımız Deprem ve Tahliye Tatbikatımızdan görüntüler.

2023-2024 ara tatiline karnelerimizi dağıtımı ile başladık.

Okul 1. 2. 3. lerini ödüllendirdik.

İyi Tatiller Gençler.

Boğaziçi Üniversitesi ve Biruni Üniversitesi gezilerimiz.